Samenwerken voor ’t Goede Doel

Op zaterdag 30 mei 2015 vindt de 10e editie van de Leekstermeer Wandeltocht plaats!

De wandeltocht wordt ook deze keer georganiseerd door de Rotaryclub Groningen West. Het principe van de tocht is eenvoudig en transparant: geld inzamelen voor een goed doel. Zo is in de afgelopen jaren steeds een bedrag van €10.000,= tot €15.000,= bijeengebracht voor het schoolproject in Gambia, het ziekenhuis in Murovani in de Oekraïne, het project waarbij de boeren in Githunguri in Kenia met microkredieten werden ondersteund, de Voedselbank, een financiële ondersteuning van de Bewegingstuin in Vredewold te Leek en voor Humanitas met de organisatie van een Kinderkamp in Bakkeveen. In 2014 was de opbrengst bestemd voor Stichting Leergeld Westerkwartier.

Goede Doel 2015

Voor deze 10e editie van de LMWT zijn de volgende twee projecten geselecteerd:

Stichting Voedselbank Westerkwartier
De Stichting Voedselbank Westerkwartier helpt mensen in de gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn, die voor kortere of langere tijd onder het bestaansminimum leven. Voor het transporteren van het voedsel heeft de Voedselbank de beschikking over twee voertuigen, waarvan er een hoog nodig aan vervanging toe is. Een deel van de opbrengst van de wandeltocht is bestemd voor de aanschaf van een jonge kleinere en zuiniger bedrijfsauto.

Werkgroep ‘Voor ik Vergeet’ van Vredewold in Leek
De werkgroep ‘Voor ik Vergeet’ organiseert in de nabije toekomst sociaal culturele activiteiten voor mensen met dementie. Gedacht wordt aan het opzetten van een museumbezoekgroep, een wandelclub, een schilderclub en een dansgroep. Ruim 80 vrijwilligers zijn al actief in het werken met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een deel van de opbrengst van de wandeltocht is bestemd voor de financiële ondersteuning van dit dankbare werk.

Kijk voor meer informatie op de website van de Leekstermeer Wandeltocht www.lmwt.nl

Dit bericht is geplaatst in TeamNieuws. Bookmark de permalink.