Proeverijen ‘Teams in Contact’, najaar 2017

In het voorjaar kondigde ik de Proeverij ‘Teams in Contact’ aan, ter kennismaking met onze in-company Werkplaats onder dezelfde titel. De Proeverij gaven we begin juni voor leidinggevenden en leden van (zelfsturende) teams) uit onderwijsinstellingen. De reacties van de deelnemers waren uiterst positief, zo niet enthousiast. Door het proeven hadden ze de smaak te pakken gekregen van de driedimensionale blik waarmee je eigen situatie onderzoekt en beschouwt.

Hoe weet je wat je moet veranderen als je eigen situatie onvoldoende kent of wanneer ieder daar zo zijn/haar eigen opvattingen over heeft. De start is dan wankel en daar blijf je het hele traject last van houden. Bestaande patronen ondermijnen al gauw de gewenste veranderingen als je ze niet doorziet en doorbreekt. Ook een hardloper blijft de hele afstand achter de feiten aanlopen als het startblok niet in orde is, Daphne Schippers kan erover meepraten.

Centraal in de Werkplaats-trajecten en de Proeverijen staat het werken met de OrganisatieTeamGyroscoop, een methode om je eigen situatie dieper te doorgronden en de gewenste toekomst scherper voor ogen te krijgen. We oefenen – in werkplaats-stijl – met het maken van een 3D-analyse van je eigen team en organisatie en onderzoeken zaken als onderstromen, samenhang en (on)balans. Er wordt geproefd en geroken aan deze boeiende en verhelderende kijk op teams en organisaties. We noemen die manier van kijken de Gyroscopische Blik.

De werkplaatsen en proeverijen organiseer ik samen met collega Dries Oosterhof. Dries is auteur van het boek ‘Leiderschap in Contact’ (2011). Met hem heb ik de OrganisatieGyroscoop door-ontwikkeld als tool voor (zelfsturende) teams. De Werkplaatsen zijn maatwerk, de Proeverijen in het najaar staan open voor teamleden uit alle branches: onderwijs, zorg, publieke sector, bedrijfsleven.

De Proeverijen organiseren we op 11 oktober, 15 november en 13 december 2017 van 13.00 (inloop) – 17.00 uur. Ze vinden plaats in het Atelier van Landgoed Plattenberg in Maarn, gelegen aan de A12 en op loopafstand van station Maarn, met ruime en gratis parkeergelegenheid. (www.atelierlandgoedplattenberg.nl).

Aanmelding voor een Proeverij kan via gerard.grommers@teamwerkt.nl of 06 19 444 660.

Dit bericht is geplaatst in TeamNieuws. Bookmark de permalink.