Ongekende focus levert teamresultaat

Focus op het resultaat is in teams niet zo vanzelfsprekend als we denken. Mensen zijn niet altijd teamlid om gezamenlijk prestaties neer te zetten. Of om een waardevolle bijdrage te leveren aan halen van teamdoelstellingen. Ze zijn soms teamlid om heel andere redenen, waarbij politiek, emotie, status, salaris en seks een belangrijke rol spelen.

Lid zijn van het managementteam (MT) gaat gepaard met status en aanzien. Dat is een belangrijke drijfveer, waardoor weinig managers nee  zeggen tegen het aanbod om teamlid te worden. Ze voelen zich vereerd en/of verplicht omdat ze “gevraagd” zijn. Ze voelen het als een hele prestatie en genieten van de status en prestige. Want zeg eens eerlijk, voelt het niet goed om te zeggen dat je lid bent van het MT of DT?

De resultaatgerichtheid van teamleden kan daar echter behoorlijk onder lijden. Dat is jammer, want dat heeft effect op de resultaatgerichtheid van het hele team. De kans op topprestaties slinkt daardoor aanzienlijk, want focus op het teamresultaat is een van de kritische succesfactoren voor bijzondere teamprestaties.

Lees de column van Reynold Chandansingh op managementsite.nl