De kracht van stille kennis

In onze maandelijkse Proeverijen Teams in Contact staat het werken met de OrganisatieTeamGyroscoop centraal. Zij leent zich bij uitstek om de aanwezige (stille) kennis en ervaring in een team te analyseren en opnieuw te bundelen.

Stille kennis
Met stille kennis ( ‘tacit knowledge’) wordt gerefereerd aan de verborgen inzichten en ervaring binnen een team. Teamleden zijn zich vaak niet of nauwelijks bewust dat ze die bij zich dragen. Die stille kennis gaan we activeren en in een z.g. gyroscopisch beeld samenbrengen. Daarmee gaat een team de eigen situatie met andere ogen beschouwen en de gewenste toekomst scherper voor ogen krijgen.

Gyroscopische blik
In de Proeverij oefenen vertegenwoordigers van teams met het maken van zo’n gyroscopisch beeld. Ze onderzoeken zaken als kortsluiting, (on)balans en samenhang. Er wordt geproefd en geroken aan deze boeiende en verhelderende benadering, die we als Werkplaats voor (management)teams in situaties van verandering aanbieden. We noemen deze manier van kijken de Gyroscopische Blik.

Meer informatie
Voor nadere informatie over programma en kosten klik hier:
Op 15 november en 13 december a.s. is er weer een Teams in Contact Proeverij van 13.30 – 17.00 uur in het Atelier van Landgoed Plattenberg, Amersfoortseweg 38, 3951 LC Maarn. Er is nog plaats.

Dit bericht is geplaatst in TeamNieuws. Bookmark de permalink.